UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китайська космічна ракета розбилась під час тестів

Жертв та постраждалих не виявили.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Китайська компанія Beijing Tianbing Technology Co, також відома як Space Pioneer, повідомила, що перший ступінь її ракети Tianlong-3, яка перебуває у стадії розробки, від'єднався від стартового майданчика під час випробування через структурну несправність і приземлився у центральній частині Китаю. Повідомлень про жертви наразі не надходило, повідомляє Reuters.

Зазначається, що уламки ступенів ракети розлетілися у «безпечній зоні», але спричинили локальну пожежу. Її вдалося загасити, ніхто не постраждав.

Читайте також: Космічний корабель Boeing Starliner здійснив вдалий старт: коли астронавти прибудуть на МКС

Двоступенева ракета Tianlong-3 — частково багаторазова ракета, яка розробляється компанією Space Pioneer, однією з невеликої групи китайських приватних виробників ракет. Зазначається, що дуже рідко траплялися випадки, коли частина ракети, що перебуває у стадії розробки, незаплановано вилітала з полігону і розбивалася.

Ракета може складатися з кількох ступенів, причому перший, або найнижчий, запалює і штовхає її вгору після запуску. Коли паливо закінчується, перший ступінь відпадає, а другий запалюється, тримаючи ракету у русі.

Нагадаємо, раніше у США Boeing та NASA скасували перший запуск космічного корабля Starliner з астронавтами на борту за лічені хвилини до запуску. Вперше політ відклали 6 травня.