UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай звинуватив есмінець США у вторгненні у свої територіальні води 

Китайські військові розкритикували дії США, назвавши їх ризиком для безпеки в Південно-Китайському морі.

Китайські військові в суботу, 25 листопада, заявили що есмінець ВМС США Hopper увійшов у територіальні води Китаю без дозволу уряду Пекіна. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Австралія та Філіппіни розпочали спільне патрулювання у Південно-Китайському морі на тлі напруженості в регіоні

Згідно з заявою на офіційному акаунті в WeChat командування південного театру військових дій Народно-визвольної армії Китаю, Пекін розгорнув свої військово-морські і військово-повітряні сили для моніторингу судна США.

Військові Китаю назвали Штати “ініціатором ризиків” для безпеки в Південно-Китайському морі, вказуючи на цей інцидент.

Читайте також: Військові Китаю проводять навчання біля М'янми: за останній місяць прикордонна зона стала “гарячою точкою”

Заява Китаю пролунала через кілька днів після того, як Пекін звинуватив Філіппіни в залученні "іноземних сил" до патрулювання Південно-Китайського моря, маючи на увазі спільне патрулювання філіппінських і американських військових.

Раніше цього місяця США і Китай провели переговори щодо морських питань, в тому числі щодо спірних вод Південно-Китайського моря, і американська сторона підкреслила стурбованість "небезпечними" діями Китаю в цьому регіоні, заявляв Державний департамент Штатів.