UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай запровадив тимчасові заходи проти імпорту бренді з ЄС у відповідь на тарифи щодо електромобілів

Заходи Пекіна здебільшого спрямовані на французькі бренди коньяку класу люкс.

Міністерство торгівлі Китаю у вівторок, 8 жовтня, оголосило про запровадження тимчасових заходів проти імпорту бренді з ЄС. Нові заходи почнуть діяти цього тижня, як перший крок у відповідь після того, як країни Євросоюзу проголосували за запровадження тарифів на китайські електромобілі, повідомляє Politico.

Читайте також: Американські сенатори-республіканці занепокоєні зближенням Орбана з Росією та Китаєм

У серпні Китай відмовився від тимчасових мит, поки вів переговори з Брюсселем щодо пошуку рішення у суперечці про електромобілі.

Втім, уже починаючи з п'ятниці, 11 жовтня, імпортери повинні будуть надавати так звану відповідну заставу китайській митниці при поставці коньяків з ЄС, йдеться в заяві міністерства.

Цей крок здебільшого спрямований на французькі бренди коньяку класу люкс. Париж вважався основним прихильником розслідування Єврокомісії щодо китайських електромобілів і проголосував за запровадження тарифів.

Подібних заходів з боку Пекіна побоюються й деякі інші європейські сектори.

Читайте також: Китайські хакери зламали системи, які уряд США використовує для санкціонованого судом прослуховування — WSJ

Повідомлялося, що у п'ятницю, 4 жовтня, країни ЄС проголосували за запровадження тарифів до 45% на електромобілі з Китаю. Рішення ЄС було прийнято після того, як розслідування виявило, що Китай надмірно субсидує свою промисловість. Пекін заперечує це.

Велика кількість держав, які утрималися під час голосування, свідчить про занепокоєння багатьох країн-членів щодо можливої торговельної війни з Пекіном. Десять країн ЄС, які проголосували за тарифи, включаючи Нідерланди, Італію та Польщу, ризикують стати більш вразливими до дій у відповідь з боку Китаю. Німеччина та Угорщина були серед п'яти держав, які проголосували проти запровадження тарифів.