UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай скуповує мікросхеми в очікуванні американських санкцій — Reuters

Пекін хоче зберегти свої технологічні амбіції.

Китайські технологічні гіганти, такі як Huawei та Baidu, скуповують напівпровідники високосмугової пам’яті від Samsung, очікуючи санкцій від США на експорт мікросхем до Китаю. Зокрема, компанії збільшили закупівлю напівпровідників із підтримкою штучного інтелекту, повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Агентство зазначає, що такі кроки Китаю показують, що країна хоче зберегти свої технологічні амбіції на тлі зростання економічної напруги зі США та Заходом. Вони також показують, як протистояння впливає на глобальні ланцюги поставок напівпровідників.

Зазначається, що США планують у серпні оприлюднити пакет експортного контролю, який накладе нові обмеження на поставки до Китаю напівпровідників, повідомляють джерела Reuters. Вашингтон хоче зазначити параметри для обмеження доступу КНР до мікросхем з високою пропускною здатністю.

Читайте також: США запровадили санкції проти мережі з Китаю за підтримку ракетної програми КНДР

Мікросхеми HBM є ключовими компонентами в розробці передових процесорів, які використовують для генеративної роботи штучного інтелекту. Їх виробляють усього три компанії: SK Hynix і Samsung з Південної Кореї та Micron Technology зі США.

Reuters додає, що наразі важко оцінити обсяг накопичених чіпів HBM Китаєм. Проте відомо, що їх скуповують різні компанії, починаючи від виробників супутників і закінчуючи технологічними фірмами.

Раніше радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Вашингтон готує нові санкції проти Китаю. Під обмеження потраплять китайські компанії, які підтримують Росію у війні проти України, зокрема банки.