UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кім Чен Ин написав листа Сі Цзіньпіну: заявив про готовність до "тісної співпраці" з Китаєм

Пекін має значні важелі впливу на КНДР, яка тривалий час залежала від китайської дипломатичної підтримки та економічної допомоги.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин пообіцяв розвивати тісну співпрацю з Пекіном у листі до китайського лідера Сі Цзіньпіна, повідомляє Reuters.

Лист став відповіддю на привітання від Сі Цзіньпіна з нагоди річниці заснування Північної Кореї, в якому Сі висловив готовність посилити стратегічну комунікацію і співпрацю на робочому рівні.

Читайте також: Сі Цзіньпін розглядає можливість візиту до Південної Кореї — ЗМІ

"Я вірю, що дружні і партнерські відносини між КНДР і Китаєм будуть неухильно розвиватися відповідно до вимог нової ери і бажання двох народів у майбутньому", - написав Кім у листі.

Вважається, що Пекін має значні важелі впливу на свого збіднілого комуністичного сусіда, який тривалий час залежав від китайської дипломатичної підтримки та економічної допомоги.

Читайте також: Лавров відвідає КНДР: поглиблюватиме співпрацю з Пхеньяном після зустрічі Кім Чен Ина з Путіним

Китайський лідер раніше заявляв про готовність підняти двосторонні зв'язки з КНДР на вищий рівень шляхом «зміцнення стратегічної комунікації і спільного керівництва» розвитком відносин Пекіна та Пхеньяна.

Північна Корея зміцнює свої зв'язки з Китаєм, традиційним союзником і «економічним благодійником» КНДР, на тлі глобальних санкцій проти її ядерної та ракетної програм, та призупинених переговорів про денуклеаризацію зі Сполученими Штатами.