UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ердоган під час зустрічі з Сі Цзіньпіном попередив його про загрозу глобальній безпеці від війни в Україні

"Міжнародне співтовариство повинно вжити ефективних заходів проти цього".

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган у межах зустрічі з китайським лідером Сі Цзіньпінем заявив, що глобальна небезпека під загрозою, зокрема, від війни в Україні та Ізраїлі.

"Під час зустрічі обговорювалися двосторонні відносини між Туреччиною та Китаєм, українсько-російська війна, конфлікт Ізраїлю та ХАМАС, а також глобальні та регіональні події. Президент Ердоган заявив, що метою є продовження кроків, спрямованих на покращення відносин між Туреччиною та Китаєм у всіх сферах, і що це піде на користь обом країнам. Підкресливши, що небезпека поширення українсько-російської війни та конфлікт Ізраїлю та ХАМАС на регіональному та глобальному рівнях є надзвичайно важливою, Президент Ердоган також додав, що міжнародне співтовариство повинно вжити ефективних заходів проти цього", – йдеться у заяві.

Читайте також: Сі та Путін висловили спільні амбіції щодо створення Євразійського клубу безпеки

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Китай міг би допомогти Заходу тиснути на диктатора Владіміра Путіна для закінчення війни в Україні. Він нагадав, що КНР — велика країна, реально друга економіка світу, від якої внаслідок європейських санкцій сильно залежить РФ, тож хотілося б, аби вона грала серйозну роль, навіть колосальну.