UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дуда під час візиту до Китаю: "Ми хочемо миру у світі. Ми стурбовані війною, яку Росія веде проти України"

"Сподіваємося, що це якнайшвидше закінчиться справедливим миром".

Президент Польщі Анджей Дуда у межах свого візиту до Китаю провів низку зустрічей з офіційними особами КНР, де говорив, зокрема, про війну в Україні.

Так, під час переговорів з прем’єр-міністром Китаю Лі Кецяном обговорювалися двосторонні відносини, економічні питання, а також російська агресія проти України.

"Польсько-китайським відносинам 75 років. Увесь цей час вони були дуже гарні, незалежно від усіх подій вони завжди ґрунтувалися на взаємній повазі та вдячності. Хотілося б, щоб вони залишилися такими назавжди", – наголосив Дуда.

У межах зустрічі з головою Постійного комітету Всекитайських зборів Чжао Лецзі польський лідер також порушував питання війни в Україні.

“Ми хочемо миру у світі. Ми стурбовані війною, яку Росія веде проти України. Сподіваємося, що це якнайшвидше закінчиться справедливим миром”, – йдеться у дописі пресслужби президента Польщі.  

Глава держави також зустрівся із президентом КНР Сі Цзіньпіном.

У присутності обох лідерів було підписано кілька двосторонніх угод.

"Цей візит дуже важливий для мене в символічному сенсі - побудови стосунків між Польщею та Китаєм", – наголосив Дуда.

Читайте також: Сікорський: Польща розглядає можливість повного закриття кордону з Білоруссю

Раніше віцеканцлер Німеччини Роберт Хабек закликав Китай припинити перенаправляти до Росії європейські товари, які можуть бути використані у війні РФ проти України. Про це стало відомо з його заяв журналістам у Шанхаї після переговорів із міністром торгівлі Китаю Ван Вентао та міністром промисловості та технологій Цзінь Чжуанлун у Пекіні