UA / RU
Підтримати ZN.ua

Взаємна турбота і благодійність як норма суспільного життя

Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко передала Вс...

Автор: Тетяна Козирєва

Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко передала Всеукраїнській громадській організації «Асоціація інвалідів розсіяного склерозу» сертифікат на отримання препарату «Бетаферон» на 17741396 гривень. А це вартість 2400 упаковок препарату, якого вистачить на лікування понад 400 хворих упродовж 2008 року. Благочинна акція відбулася за підтримки підрозділу Bayer Schering Pharma компанії «Байєр» в Україні та ЗАТ «Ганза».

Розсіяний склероз — тяжке хронічне захворювання нер­вової системи, що уражає переважно молодих людей віком від 21 до 45 років. Типові наслідки недуги — неможливість самостійно пересуватися, прикутість до інвалідного візка. Із кожним роком у світі зростає кількість хворих на РС, і Україна невпинно наближається до зони високого ризику щодо цього захворювання. Тільки в Західній Україні є 30 дітей, навіть 6-річного віку, хворих на РС.

Надією для хворих назвала «Бетаферон» професор кафедри неврології Львівського медичного університету Тетяна Негрич. «Без адекватного і вчасно призначеного лікування всі хворі на РС стають інвалідами, а соціальний статус їхніх сімей стрімко погіршується, оскільки лікування повинно тривати безперервно, а воно надзвичайно дорого коштує. Тому всі ми, і лікарі, і пацієнти, — наголосила п. Негрич, — розуміємо, наскільки важливою є доброчинна допомога фонду «Україна 3000».

Катерина Ющенко щиро подякувала всім, хто допомагає дер­жаві вирішувати нагальні проблеми у сфері медицини і для кого взаємна турбота і благодійність стали нормою суспільного життя.

А ось відгуки хворих на розсіяний склероз, які приймали «Бетаферон».

Ігор Цап: «Завдяки «Бетаферону» я повернувся до повноцінного життя. Вийшов на роботу, у мене народився син. Все слава Богу».

Андрій Дикий: «Сили мої відновилися. Закінчив навчання в університеті, захистив дисертацію. Превентивне лікування «Бетафероном» дозволяє мені працювати, дбати про родину».