UA / RU
Підтримати ZN.ua

Переробка, креативний бізнес і інноваційні або експортні проєкти можуть отримати грант до €40 тисяч

Проєкт EU4Business орієнтується на переробку та креативну індустрію

12 бізнесів можуть отримати грант у розмірі 40 000 євро для кожного заявника. Загальний фонд проєкту для підтримки експортно-орієнтованих інноваційних бізнесів від EU4Business складає €480 000, повідомляє Міністерство економіки України.

Хто може отримати грант і які є пріоритети?

Оформити заявку для отримання гранту можуть малі бізнеси та підприємства, що працюють у декількох або одному з пріоритетних для грантодавців напрямків:

Кожен з отримувачів грантів може використати як матеріальну, так і консультаційну підтримку.

“Пріоритет буде надаватися підприємствам, які дотримуються принципів циркулярної економіки, зеленої економіки, екологічно чистого виробництва, енергоефективності, відновлювальної енергетики”, – зазначає організатор грантового конкурсу.

Дедлайн оформлення грантової заявки – 25 червня.

Гранти надаються у межах спеціальної програми з міжнародної підтримки бізнесу «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП». Цей проєкт фінансується установами Європейського Союзу, урядом Німеччини та реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Попри війну, в Україні діють різні грантові програми, в межах яких українці можуть отримати кошти на розвиток власної справи. Також гранти можуть отримати ветерани на відкриття бізнесу.