UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кужель: Я врятувала від липового банкрутства ринок «Південь», зупинивши там організовану контрабанду

Ринок «Південь» був прийнятий з кредиторською заборгованістю в 17 млн. гривень, і його хотіли забрати у держави через процедуру липового банкрутства...

Ринок «Південь» був прийнятий з кредиторською заборгованістю в 17 млн. гривень, і його хотіли забрати у держави через процедуру липового банкрутства. На порятунок підприємства і його закріплення в державній власності пішов рік, заявила в інтерв'ю «ЗН» екс-керівник Держкомпідприємництва Олександра Кужель.

«Для мене було найсмішніше, коли різні інтернет-сайти передрукували інформацію з «ДТ», наївно запевняючи, що Кужель очолює «7-й кілометр», додавши до своїх повідомлень схеми контрабанди. Уявляю, як були ошелешені справжні господарі «7-го кілометра», - сказала Кужель.

За словами Кужель, після вступу на посаду вона провела повний аудит ринку «Південь».

«Я його (підприємство – ред.) прийняла з кредиторкою в 17 млн. грн. А вже через місяць після мого приходу в Держкомпідприємництва його хотіли забрати в держави через процедуру липового банкрутства. Ще один рядок з аудиторського висновку: загальна сума донарахувань може скласти 31 млн. грн., а штрафні санкції — більш як 17 млн. Так працювали до мене. Я ж урятувала це підприємство для держави. На це пішов цілий рік», - заявила Кужель.

Також політик пояснила причину призначення в.о. нового директора ринку приятеля свого сина.

«Виконувачем обов’язків я справді призначила Данила Мізіна, але не тому, що він приятель мого сина, а тому, що він син мого друга. І тому, що він має три записи в трудовій книжці про роботу в держслужбі», - пояснила Кужель.

Екс-керівник Держкомпідприємництва також заявила, що їй вдалося зупинити на ринку організовану контрабанду.

«Ми зупинили на «Півдні» організовану контрабанду. Жодної людини не скоротили, але зменшили зарплату, в тому числі й директорові. Запровадили режим жорсткої економії, - розповіла Кужель. – Пам’ятаю, коли пан Ющенко 6 серпня приїхав із робочою поїздкою до Одеси, прокурор м. Одеса розпорядився прибрати державну охорону з державного підприємства! І щойно ми встигли закрити «Південь», як до нього приїхали вісім джипів з озброєними людьми. Потім були дуже цікаві пропозиції, але я сказала: «Ні, я прийняла держпідприємство, я і передам його державним».

«І я передаю пану Бродському стовідсотково державне підприємство з аудиторським висновком і звертаюся з пропозиціями до уряду зробити на території ліцензійний митний склад або побудувати бізнес-інкубатор. Якщо уряд вважатиме за потрібне, може продати підприємство з аукціону», - додала Кужель.

Докладніше про ситуацію з ринком читайте в інтерв'ю Олександри Кужель в свіжому номері «ДТ».