UA / RU
Підтримати ZN.ua

КОМПАНІЇ ТА РИНКИ

«Кредит Банк (Україна)» вибирає собі нових акціонерів Зараз львівський банк розглядає пропозиції від семи іноземних інвесторів про входження до складу його акціонерів...

Автор: Ніна Григоренко

«Кредит Банк (Україна)» вибирає собі нових акціонерів

Зараз львівський банк розглядає пропозиції від семи іноземних інвесторів про входження до складу його акціонерів. Про це повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» прес-секретар банку Олексій Хміль. За його словами, пропозиції стати акціонером банку надійшли «від італійського, скандинавського, прибалтійського, російського, а також від трьох польських інвесторів». Імена потенційних інвесторів і частки акцій банку, які вони мають намір придбати, поки що не повідомляються.

ЄБРР розпочав конкурс бізнес-проектів

Третій конкурс бізнес-проектів організовано ЄБРР, Нацбанком і п’ятьма комерційними банками: «Ажіо», ВАБанк, «Надра», Укрсоцбанк, «Форум». Підтримку конкурсу забезпечує уряд Канади через Канадське агентство з міжнародного розвитку (CIDA). Мета конкурсу полягає в наданні кредитів невеликим українським компаніям, які зможуть продемонструвати своє вміння стратегічного планування і здатність конкурувати в ринковому середовищі.

«Аваль» і Raiffeisen виграли сільський тендер

Банк «Аваль» (Київ) і Raiffeisen Zentralbank (Австрія) виграли тендер Міністерства фінансів України на обслуговування авансового кредиту на суму 1,822 млн. дол. у рамках проекту Світового банку з фінансування розвитку села. У вівторок відповідний наказ Мінфіну підписав перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров.

Очікується, що обсяг кредиту Світового банку становитиме близько 250 млн. дол. Він може бути наданий на стандартних умовах: на термін до 20 років під відсоткову ставку — Libor+1%.

Банківське відділення
для малого і середнього бізнесу

Новий Центр обслуговування малого і середнього бізнесу відкрито в Полтаві. Створений на базі відділення Приватбанку і розміщений поблизу Центрального ринку міста, центр пропонує приватним підприємцям та фізичним особам повний спектр банківських послуг, у тому числі кредитування, операції з пластиковими картами, депозитне обслуговування, термінові перекази, обмін валют. Банківське відділення має намір працювати як у робочі, так і у вихідні дні. Цікаво, чи зможе центр суворо витримувати заявлену спеціалізацію? Не секрет, що вже зараз бажання обслуговуватися в цьому бізнес-відділенні висловили і представники великого бізнесу.

АМІ пропонує модернізацію

Компанія АМІ запустила нову маркетингову програму, спрямовану на модернізацію програмного забезпечення користувачів комп’ютерів АМІ. У рамках заходу всі покупці ПК, які купили комп’ютери в період із 2000 по 2003 рік, отримують можливість придбати на вигідних умовах настільні операційні системи Microsoft. Ціни на ОС у пропозиції компанії нижчі від середньоринкових на третину. Очікується, що участь у цій бізнес-програмі дозволить клієнтам АМІ знизити витрати не лише на модернізацію операційних систем, а й на ліцензування ПЗ. Реверанс у бік споживача став можливий завдяки підписанню компанією АМІ прямого OEM-контракту з Microsoft (Microsoft Direct OEM Partner). Угода забезпечує компанії вигідні ціни на закуповувані OEM-версії Microsoft Windows XP, відповідно, вдається додатково знизити вартість комп’ютерів.

З ГАЗелей пересідають на «Богдан»?

За дев’ять місяців нинішнього року завод «Черкаський автобус» виробив практично удвічі більше автобусів А-091 «Богдан», аніж протягом усього 2002 року. За цей період із конвеєра зійшло 826 автобусів (із них 780 — серійні, 35 — у модифікації «приміський», 8 — «туристичний», 3 — моделі «Квант»). За той самий період продано 792 автобуси, тоді як торік — лише 472. У географії продажів найбільша частина припадає на Київ — 86 автобусів, Черкаси — 31, Дніпропетровськ — 27, Тернопіль — 10.