UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанії та ринки

Кредитпромбанк залучив синдикований кредит Кредитпромбанк залучив синдикований кредит на 42 млн. дол., організований Європейським банком реконструкції та розвитку...

Автор: Дмитро Хилюк

Кредитпромбанк залучив синдикований кредит

Кредитпромбанк залучив синдикований кредит на 42 млн. дол., організований Європейським банком реконструкції та розвитку. Із загальної суми кредиту 13 млн. дол. — власні кошти ЄБРР, 29 млн. дол. — кошти інших семи іноземних учасників синдикату.

Частина синдикованого кредиту, виділена за рахунок коштів ЄБРР, дається терміном на три роки, інша сума — на півтора року з можливістю продовження на такий самий період.

Надані кошти будуть спрямовані, у тому числі, на розвиток програм Кредитпромбанку з довгострокового фінансування малих та середніх підприємств України.

«Союз-Віктан» продає свої акції

Група компаній «Союз-Віктан» здійснила приватне розміщення частини своїх акцій між іноземними інвесторами. Акції було придбано кількома провідними інвестиційними фондами та банками, серед яких ING Bank N.V. і Ukraine opportunity Trast, у результаті чого відбулися зміни у складі акціонерів компанії.

Представлятимуть інтереси нових акціонерів у раді директорів Роберт Сассон, який раніше очолював представництво ЄБРР у Санкт-Петербурзі, та ще два представники інвесторів.

Головою ради директорів акціонери обрали Андрія Охлопкова.

«Книжкові інвестиції» купують «Букву»

Антимонопольний комітет дозволив ТОВ «Книжкові інвестиції» купити більш як 50% акцій ЗАТ «Мережа книжкових супермаркетів «Буква».

За даними АМКУ, «Книжкові інвестиції» — новостворена компанія, що не веде господарської діяльності.

Харків замовив російські вагони

«Трансмашхолдинг» має намір здійснити поставку 35 вагонів метро (14 вагонів із кабіною управління і 21 проміжний) для Харківського метрополітену в I півріччі 2007 року.

У вересні «Трансмашхолдинг» виграв оголошений Харківським метрополітеном тендер на поставку вагонів. Вагони виготовить завод «Метровагонмаш», який входить до холдингу.

Seat складають в Україні

Компанія «Єврокар» розпочала серійне виробництво (великовузлове складання) легкового автомобіля-хетчбека Seat Leon.

Seat Leon розроблено на платформі Volkswagen Golf четвертого покоління. Передньопривідний п’ятидверний п’ятимісний хетчбек Leon обладнується бензиновими двигунами марки Volkswagen об’ємом 1,6 л та 2 л і дизельним об’ємом 1,9 л та 2 л.

«Теленор» за зміну статуту «Київстар»

«Теленор» ініціює зміни у статуті компанії «Київстар». Він пропонує передати одну чи більше акцій «Київстар» кожній із чотирьох дочірніх компаній «Теленор Мобайл» і пропонує іншому акціонерові «Київстар» — компанії «Сторм» вчинити аналогічно стосовно трьох дочірніх компаній «Сторм». Кожна з цих компаній є «дозволеним набувачем» відповідно до ст. 4 Угоди акціонерів. Кожна з них буде додана до переліку акціонерів у статуті. Всі акціонери (і нові, і старі) «Київстар» матимуть право на директорство «Київстар» відповідно до постанови ВГСУ від 22 грудня 2006 р.

VANCO хоче більше

Американська компанія VANCO International не погоджується на умови України з розподілу енергоресурсів, які вона планує видобувати в Чорному морі. Україна наполягає на розподілі 50:50%, а компанія VANCO хоче одержати 60% видобутих енергоресурсів. Розробка нафтових родовищ фінансуватиметься за схемою: Україна — 30% і VANCO — 70%.