UA / RU
Підтримати ZN.ua

Французький мільярдер Ксав'є Ньєль завершив угоду з придбання компаній Датагруп-Volia та Lifecell

Угода є першою значущою інвестицією нового учасника ринку з часу повномасштабного вторгнення

Французький мільярдер Ксав'є Ньєль, власник інвестиційної компанії NJJ Holding завершив угоду з придбання компаній Датагруп-Volia та Lifecell. Інвестиційна компанія NJJ Holding закрила транзакцію із купівлі українського оператора lifecell та провайдера фіксованого інтернету "Датагруп-Volia".

Сьогодні NJJ Holding  оголосила про придбання компаній Датагруп-Volia, лідера серед провайдерів фіксованого зв’язку та платного ТБ в Україні, а також Lifecell, третього за величиною та найшвидше зростаючого оператора мобільного зв’язку в країні. Угода була завершена після виконання всіх попередніх умов, включно з отриманням необхідних регуляторних дозволів.

Про це йдеться у пресрелізі Horizon Capital.

Читайте також: Мобільний інтернет в Україні є одним з найповільніших у світі – Ookla

"Ця історична угода є першою значущою інвестицією нового учасника ринку та стратегічного інвестора з часу повномасштабного вторгнення, що підтримує розвиток і модернізацію телекомунікаційної інфраструктури України", - відзначається у прес-релізі..

«Я радий оголосити про завершення цієї знакової французької інвестиції в телекомунікаційний сектор України, яка, на нашу думку, принесе значні та відчутні переваги для клієнтів, ринку та країни загалом. Ми впевнені, що наша історична угода стане сигналом для інших про те, що Україна пропонує привабливі можливості, і час для інвестицій настав. Ми раді вітати генерального директора Михайла Шелембу в нашій команді шанованих керівників, які очолюють телекомунікаційні проєкти NJJ по всьому світу. Ми також раді поглибленню співпраці з Horizon Capital як нашим міноритарним партнером в Україні та нашому довгостроковому фінансовому партнерству з установами ЄБРР і IFC», - привітав закінчення угоди Ксав'є Ньєль.

Читайте також: Мобільний зв'язок дорожчає: Київстар змінює тарифи з 1 вересня

Як було заявлено, об’єднана компанія надаватиме послуги мобільного зв’язку понад 10 мільйонам українців, а її фіксована мережа охоплюватиме понад 4 мільйони домогосподарств по всій країні. Злиття Датагруп-Volia та Lifecell також дозволить споживачам скористатися пропозицією потрійного пакету послуг, що включатиме мобільний, фіксований зв’язок та платне телебачення, надаючи при цьому вищу якість обслуговування, кращу ціну та сприяючи подальшій інтеграції до європейських стандартів.