UA / RU
Підтримати ZN.ua

«ЄВРОКАР» ІНВЕСТУЄ В ІНТЕЛЕКТ І ОСВІТУ НАЦІЇ

Знаковою подією назвав ректор Національного транспортного університету Микола Дмитриченко урочисту передачу вузу компанією «Єврокар» п’яти автомобілів марки «Шкода»...

Автор: Тетяна Галковська

Знаковою подією назвав ректор Національного транспортного університету Микола Дмитриченко урочисту передачу вузу компанією «Єврокар» п’яти автомобілів марки «Шкода». Вітчизняна компанія інвестує кошти не лише у власний розвиток, а також в інтелект і освіту нації, що свідчить про її серйозні наміри щодо вітчизняного ринку автомобілебудування та зацікавленості в підготовці фахівців-транспортників європейського рівня.

Автомобілі були передані в рамках спільного проекту підготовки висококваліфікованих кадрів за спеціальною програмою. Крім машин, вузу передано технічну літературу, комплектуючі до авто, повністю оснащена лабораторія — словом, готова матеріально-технічна база. Навчання проходитиме в спеціально обладнаних навчальних класах і боксах, а до викладання залучатимуться фахівці «Єврокару» і Volkswagen Group.

Проект вигідний для обох сторін. НТУ отримує можливість готувати фахівців європейського класу, а «Єврокар» — 300—500 нових працівників щорічно. Саме така потреба в персоналі — в основному, у менеджерах середньої та вищої ланки — у компанії, що динамічно розвивається, з виробництва та продажу в нашій країні автомобілів торговельних марок концерну Volkswagen. Про зацікавленість компанії в українському ринку свідчить і той факт, що вона постійно розширюється. Так, наприкінці року планується запустити новий завод з випуску автомобілів усесвітньо відомих марок.

— Ми прийшли всерйоз і надовго, — заявив журналістам генеральний директор ЗАТ «Єврокар» Олег Боярін, — а тому переконані, що наші довгострокові інвестиції в підготовку кваліфікованих кадрів і організацію виробництва повністю виправдаються. Вже сьогодні ми випускаємо близько семи тисяч автомобілів на рік і плануємо, що до кінця 2004-го обсяги виробництва збільшаться до 12 тисяч.

При цьому на якість продукції анітрохи не впливає місцевий «клімат». Торік незалежна європейська організація з сертифікації провела аудит компанії і винесла вердикт: вироблена «Єврокаром» продукція та процеси її виготовлення відповідають усім вимогам законів і нормативних актів, стандартів якості концерну Volkswagen, а також міжнародним стандартам якості. За підсумками цієї перевірки компанії присвоїли сертифікат ISO 9001:2000.