UA / RU
Підтримати ZN.ua

АПК зберігає свою привабливість для інвесторів

Комітет ВР із питань аграрної політики та земельних відносин разом із діловим центром «Україна — ...

Комітет ВР із питань аграрної політики та земельних відносин разом із діловим центром «Україна — Близький Схід» провів зустріч вітчизняних власників сільськогосподарських компаній із співвласником міжнародного інвестфонду Miro Holdings International Робертом Голдом. Зустріч підтвердила значний інтерес великого міжнародного капіталу до агарних інвестицій в Україні. Організатор заходу народний депутат Павло Климець підтвердив, що створений півроку тому діловий центр «Україна — Близький Схід» активно працює над тим, щоб міжнародні інвестори, особливо з країн Близького Сходу, освоювали нашу економіку.

Сфера інтересів фонду Miro Holding International: сільське господарство, лісництво, чиста енергія і водне господарство. Він вкладає кошти в країни Африки, Азії, Південної Америки та Європи.

«Я приїхав в Україну оцінити всі можливості для інвестування, — сказав Роберт Голд. — Найбільш імовірний напрям нашого можливого інвестування — виробництво чистої енергії. Ухвалення рішення про інвестиції в той чи інший проект може тривати кілька років і залежить від його складності й особливостей. Проте вирішальним чинником є політичні ризики і впевненість у захищеності власних інвестицій. Тому що швидше Україна доведе міжнародним інвесторам свою здатність до ефективного партнерства, то раніше її економіка відчує переваги інвестиційного розвитку».