UA / RU
Підтримати ZN.ua

УКРАЇНСЬКОМУ СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВУ — КАНАДСЬКА ПІДТРИМКА

До кінця поточного року уряд Канади продовжить фінансувати проект приватизації землі та реоргані...

До кінця поточного року уряд Канади продовжить фінансувати проект приватизації землі та реорганізації сільськогосподарських підприємств в Україні, реалізований Міжнародною фінансовою корпорацією (МФК), заявив посол Канади в Києві Дерек Фрейзер.

«Ми підтримуватимемо цей проект і протягом наступних п’яти років зробимо підтримку сільського господарства України одним із пріоритетів нашої програми технічної допомоги країні», — сказав він.

МФК розпочала реалізацію проекту приватизації землі та реорганізації сільгосппідприємств в Україні восени 1995 року. Починаючи з 1998-го, її роботу над проектом підтримували і фінансували уряд Канади та Канадське агентство міжнародного розвитку. У серпні 2000 року цей проект завершився, однак уряд Канади, розуміючи важливість підтримки розвитку сільського господарства України, відновив його фінансування.

Протягом 1995—2000 років реалізація проекту приватизації землі та реорганізації сільгосппідприємств здійснювалася в шести областях України. Протягом п’яти років у рамках цього проекту було реорганізовано 86 колективних сільгосппідприємств, створено 163 нових підприємства і 830 сімейних фермерських господарств.