UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські аграрії мають альтернативний шлях до грошових ресурсів – USAID АГРО 

Проєкт передбачає підтримку агробізнесу з мінімізацією бюрократії

Український аграрний сектор може використати альтернативний підхід для отримання грошових ресурсів, щодо швидкого забезпечення коштами поточної діяльності. “Програма USAID АГРО та Фінансова компанія Activitis розпочали спільний проект з розробки та впровадження інструментів небанківського фінансування для агросектору під назвою WEAGRO. Проєкт передбачає створення агророзстрочки для мікро-, малих та середніх агровиробників”, - повідомляє USAID АГРО

Читайте також: Українські аграрії визначились якою буде посівна кампанія – є культури лідери і аутсайдери

Для пошуку альтернативних можливостей можна використовувати WEAGRO – спеціалізований онлайн-сервіс, який надає аграрному бізнесу “можливість купувати зараз, а платити потім”, – зазначають ініціатори проєкту.

За перший рік роботи проєкту можна буде отримати приблизно 250 агровиробникам доступ до швидкого фінансування. Перевага надаватиметься агропідприємствам, які у власності жінок або представників вразливих груп населення.

Цифровізація альтернативного ресурсу дозволяє бачити онлайн-статуси, які відображають етапи оформлення розстрочки, допомагаючи учасникам угоди відстежувати прогрес. Також гарантується захист даних під час авторизації – 3D Secure. Відповідний ресурс має запрацювати вже у травні-червні 2024 року.

Як повідомлялось раніше, в Україні почалася посівна кампанія 2024 року. За даним Мінагрополітики, активні роботи ведуться вже в 14 областях — засіяно понад 128 тис. га зернових і зернобобових культур. Із них 13 тис. га пшениці, 70 тис. га ячменю, 41,5 тис. га гороху й 4 тис. га вівса. Найбільше посіяли аграрії Одеської, Миколаївської, Тернопільської, Дніпропетровської та Вінницької областей. В публікації оглядача Віктора Конева “Агросезон-2024. Попит змінюється, ціни лихоманить, але прогноз на врожай хороший”, зазначається, що цьогоріч, посівна кампанія буде непростою, щодо ресурсного забезпечення та перспектив отримання прибутків.