UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ми хочемо і будемо підтримувати Україну попри суперечки щодо зерна – віцепрем’єр Польщі Качинський

Водночас він зауважив, що "неявна угода" між Польщею та Україною "не містила пункту про ліквідацію польського сільського господарства".

Віцепрем’єр-міністр Польщі та голова панівної партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський на з’їзді партії заявив, що попри суперечки щодо експорту української агропродукції, Варшава і надалі підтримуватиме Київ у його боротьбі проти російського вторгнення. Про це повідомляє "Польське радіо".

"Ми хочемо і будемо на цьому фронті підтримки України. Однак ми робимо це з фундаментальних причин, через цінності, які ми сповідуємо - нашу відданість свободі, в тому числі свободі народів, а також в ім'я нашого сенсу існування. З іншого боку, в жодному разі, якщо ми можемо говорити про таку неявну угоду між нами і українцями, вона не містила такого пункту, де через цю оборону ми ліквідуємо польське сільське господарство", – зазначив Качинський.

"Ця неприємна ситуація нічого не змінює в нашому ставленні до незалежної України. Ми будемо підтримувати її до перемоги", – наголосив він.

Читайте також: Словаччина вважає "прийнятною" систему контролю за імпортом зерна, яку запропонувала Україна

Раніше міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус заявляв, що обурений погрозами заступник міністра економіки України торгового представника України Тараса Качки, щодо можливої заборони для деяких товарів з Польщі у відповідь на заборону української агропродукції.

Водночас глава польського уряду Матеуш Моравецький зазначав, що його країна може розширити заборону на ввезення  агропродукти з України у разі, якщо остання буде ескалювати конфлікт.