UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін пропонує парламенту спростити порядок проведення земельних торгів

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді спростити порядок проведення земельних торгів. Про це йдеться в проекті №7488 Закону «Про земельні торги й аукціонну діяльність»...

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді спростити порядок проведення земельних торгів. Про це йдеться в проекті №7488 Закону «Про земельні торги й аукціонну діяльність».

Законопроект визначає правові, економічні й організаційні умови проведення земельних торгів.

Відповідно до проекту закону, торги можуть проводитися в формі земельного аукціону чи в формі закритого й відкритого земельного конкурсу. Форма проведення торгів (аукціон або конкурс) визначається власником земділянки.

Земельні торги можуть проводитися за рішенням суду.

Відповідно до законопроекту інформація про проведення торгів підлягає обов’язковому опублікуванню в друкованих виданнях, як і результат торгів.

У проекті закону передбачено, що кошти від продажу земельної ділянки державної власності й від реалізації конфіскованих ділянок спрямовуватимуться до держбюджету, комунальної — до місцевого бюджету.

Як повідомляло агентство, Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді спрямовувати 50% від продажу несільськогосподарських земельних ділянок на фінансування Державної іпотечної установи.

2004 року Кабінет міністрів мав намір підвищити ефективність державного регулювання земельних відносин.