UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступник Кличка написав заяву про звільнення після відсторонення від посади та журналістського розслідування

Володимир Прокопів вже п'ятий рік є заступником голови КМДА.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Прокопів написав заяву про звільнення, про що повідомив у Facebook. Прокопів зробив це після журналістського розслідування щодо збагачення його родини та друзів, а також після відсторонення з посади.

«За посаду заступника голови КМДА ніколи не тримався, тому написав заяву на звільнення, на ім'я Київського міського голови», – йдеться у повідомленні.

За словами Прокопіва, за час своєї публічної діяльності, роботи в органах місцевого самоврядування та на держслужбі він був «завжди відкритим до журналістів» та «запросив їх на чесну розмову», коли почалися дзвінки з приводу розслідування. 

Читайте також: У Борщагівці голова громади реалізовує цинічну схему із заробітку мільйонів на дитсадках – Bihus.Info

«Я з повагою ставлюся до роботи правоохоронних органів та інших контролюючих державних служб. Тому, якщо останні будуть вбачати у моїх діях ознаки порушень, готовий і відкритий до перевірки», – додав Прокопів.

Нагадаємо, Bihus.info опублікували дві частини розслідування щодо заступника Кличка. Прокопів – один із ключових політиків Києва. Він вже 10 років працює в Київраді, і п’ятий рік є заступником Кличка. З’ясувалося, що активи чиновника, його родини та друзів значно зросли поки він працював у Київраді та заступником голови КМДА.

Зранку, 22 жовтня, Віталій Кличко повідомив, що відсторонив Прокопів від посади. Він також закликав правоохоронців перевірити оприлюднену інформацію.