UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступник голови Нацполіції Тишлек, якого перевіряли на зв’язки з РФ, повернувся на роботу

Водночас правоохоронці не знайшли підстав для направлення його на поліграф.

Заступник голови Національної поліції України Дмитро Тишлек повернувся до виконання своїх обов’язків після того, як його відсторонили через звинувачення у зв’язках із ростовським кримінальним угрупуванням та наявності російського паспорта у дружини. Службова перевірка не виявила підстав для його звільнення.

Про це йдеться у відповіді Міністерства внутрішніх справ України на запит Цензор.НЕТ. На час розслідування із 28 жовтня по 28 листопада Тишлека відсторонили від посади. А 29 листопада він повернуся до роботи, проте йому змінили розподіл обов’язків, а також виключили координацію та спрямування діяльності підрозділів кримінальної поліції.

Читайте також: МВС перевірить інформацію про доступ ФСБ до українських камер відеоспостереження

За інформацією МВС, перевірка не встановила «фактів, які б свідчили про наявність зв’язків Тишлека з будь-якими кримінальними авторитетами. У відомстві додали, що у них відсутні підстави для направлення Тишлека на поліграф, а самостійно він такого бажання не висловлював.

Водночас у МВС зазначили, що висновок стосовно встановлення підстав для звільнення з посади Тишлека можливо зробити після отримання результатів розгляду матеріалів службового розслідування у НАЗК та ДБР.

Нагадаємо, у своєму розслідуванні журналісти Bihus.Info заявили, що Тишлек користується нерухомістю та авто родини партнера очільника ростовського кримінального угрупування, а його дружина навіть після повномасштабного вторгнення РФ не позбулася російського паспорта. Натомість поліцейський заперечував цю інформацію.