UA / RU
Підтримати ZN.ua

Запобіжний захід для заступника міністра енергетики Хейла: суд визначив розмір застави

Трьом підозрюваним обрано запоміжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Вищий Антикорупційний суд обрав запобіжний захід ексзаступнику міністра енергетики Олександру Хейлу, його довіреній особі та очільнику енергетичної компанії з Миколаївської області, яких напередодні затримали на одержанні неправомірної вигоди за надання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтового району. Про це йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зокрема, заступника міністра енергетики суд відправив під варту на 60 днів - до 8 жовтня, із правом внесення застави у розмірі 25 мільйонів гривень. Прокуратура клопоталася про заставу в 30 млн грн.

До довіреної особи заступника міністра Сергія Пилипчука застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 65 млн грн застави. НАБУ та САП просили про заставу у 100 млн грн.

Очільник енергетичної компанії також перебуватиме під вартою, однак зможе вийти під заставу в розмірі 7 млн грн.

“У разі внесення застави на вказаних підозрюваних будуть покладені відповідні процесуальні обов’язки, серед яких прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; не відлучатися за межі визначених областей без дозволу слідчого, прокурора та суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорти для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю”, – повідомили у САП.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України на засіданні у понеділок, 12 серпня, звільнив Олександра Хейла з посади заступника міністра енергетики.