UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВАКС обрав запобіжний захід голові Мукачівської райради Ланьо

Міський голова Мукачева вже сплатив заставу в розмірі 30 мільйонів гривень.

Вищий антикорупційний суд у четвер, 27 червня, обрав запобіжний захід голові Мукачівської районної ради Михайлу Ланьо у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 30 мільйонів гривень, інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Telegram.

 Його разом із міським головою Мукачева Андрієм Балогою та ексначальником відділу комунальної власності та земельних відносин міської ради Артуром Саміляком підозрюють у справі щодо продажу за безцінь трьох гектарів землі комунальної власності (стадіону "Авангард" у центрі міста), що завдало збитків громаді на майже 75 мільйонів гривень.

Читайте також: СБУ прийшла з обшуками в Мукачівську єпархію УПЦ

Напередодні аналогічний запобіжний захід ВАКС обрав міському голові.  Однак, за інформацією журналіста Віталія Глаголи, мер Андрій Балога вже сплатив заставу в розмірі 30 мільйонів гривень.

У жовтні минулого року правоохоронці проводили обшуки у міського голови Мукачева Андрія Балоги, голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо через корупційну схему продажу комунальної землі навколо стадіону "Авангард".