UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВАКС лишив під вартою ексзаступника міністра енергетики Хейла

На початку місяця його затримали через хабарництво.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід колишньому заступнику міністра енергетики Олександру Хейлу. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«30 серпня 2024 року Апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, застосований до колишнього заступника міністра енергетики, якого затримали на одержанні неправомірної вигоди за надання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтового району», – повідомили в САП.

Там додали, що судді заслухали аргументи як сторони захисту, так і обвинувачення. У результаті ВАКС став на бік прокурорів та залишив Хейло під вартою.

Читайте також: Міністра Галущенка викликають в Раду з поясненнями через корупцію в міністерстві

Нагадаємо 12 серпня правоохоронці затримали Хейла і трьох його спільників під час отримання 500 тисяч доларів США хабаря. За ці гроші підозрюваний обіцяв забезпечити передачу на зберігання з можливістю використання цього обладнання для видобутку вугілля.

Того ж дня ВАКС відправив посадовця під варту до 8 жовтня, із правом внесення застави у розмірі 25 мільйонів гривень. Прокуратура просила про заставу в 30 млн грн. Очільник енергетичної компанії – один із спільників – також перебуватиме під вартою, однак зможе вийти під заставу в розмірі 7 млн грн.

Кабінет міністрів оперативно звільнив Хейла з посади. Таке рішення уряд прийняв в день його затримання.