UA / RU
Підтримати ZN.ua

​ВАКС конфіскував активи грецько-російського олігарха Саввіді та його дружини

Саввіді опинився в санкційному списку, бо підтримував російську агресію.

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про стягнення в дохід держави активів російсько-грецького олігарха Івана Саввіді та його дружини Кіріякі, повідомляє Центр протидії корупції. 

Рішення ухвалила колегія суддів у складі Олексія Кравчука, Інни Білоус та Євгена Крука.

Конфісковані активи:

Раніше у своїх зверненнях ЦПК та Автомайдан повідомляли, що дружина Саввіді є номінальною власницею низки фірм в Україні, хоча бізнесом фактично володіє її чоловік. Після цього Мін’юст підготував позов.

Якщо рішення встоїть у апеляції, то далі повинен почати діяти Фонд держмайна, оскільки конфісковане підприємство працює, сплачує податки і має колектив із 200 людей.

Читайте також: Російський мільярдер Усманов програв суд у ЄС щодо зняття санкцій

Хто такий Саввіді і чому опинився у санкційному списку? Як мінімум через те, що у 2015 році публічно вітав тимчасову окупацію Криму та його так зване "приєднання" до Російської Федерації.

Нагадаємо, російсько-грецький бізнесмен та власник морського порту Салоніки у Греції Іван Саввіді володіє в Україні компанією з виробництва продукції із пластмаси “Пентопак” та компанією з торгівлі “Атлантіс-Пак Україна”, які раніше були арештовані та передані до Агентства з розшуку і менеджменту активів. Федерація греко-російського бізнесмена “Греки Росії”, яку фінансує Саввіді, передала автомобілі підвищеної прохідності та генератори терористичним структурам та ватажку так званого “ДНР” Денису Пушиліну.