UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні судитимуть трьох колишніх посадовців за земельні махінації на Одещині

За даними правоохоронних органів, зловмисники завдали Україні збитків на майже 25 млн грн.

В Україні судитимуть трьох колишніх посадовців, обвинувачених у махінаціях із землями в акваторії порту "Чорноморськ" Одеської області, що завдали державі майже 25 мільйонів гривень збитків, повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Серед фігурантів справи колишній перший заступник глави Державного агентства водних ресурсів – ексзаступник міністра захисту довкілля та природніх ресурсів, колишній міський голова Чорноморська та ексначальник відділу Держводагентства. Їм може загрожувати покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

За даними слідства, перебуваючи на своїх посадах, обвинувачені створили злочинну схему для виведення з державної власності земельної ділянки в акваторії Чорноморського порту.

"Всупереч чинному законодавству та без відповідного погодження з Кабміном фігуранти надали дозвіл та затвердили проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,7 га в акваторії Сухого лиману. В подальшому цю земельну ділянку незаконно передали товариству в довгострокову оренду під будівництво об’єктів. Внаслідок незаконного відчуження земельної ділянки державі завдано збитків на суму майже 25 млн грн", – уточнили в Нацполіції.

Читайте також: Суд оголосив вирок двом співробітникам СБУ, викритим на вимаганні хабаря

У лютому 2023 року правоохоронці повідомили зловмисникам про підозри за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) і частиною 1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Раніше Національне антикорупційне бюро викрило на державному підприємстві "Укрспирт" схему реалізації котельного коксохімічного палива за завищеними цінами. Сімом особам вручили підозри.