UA / RU
Підтримати ZN.ua

Усім українським депутатам і чиновникам заблокували виїзд за кордон – ЗМІ

Передумовою стали поїздки на курорти під виглядом відряджень.

Офіс президента України вирішив заблокувати всім народним депутатам і чиновникам виїзд за межі держави на тлі низки скандалів щодо "відряджень" на закордонні курорти, зокрема навколо колишнього "слуги народу" Юрія Арістова, пише "Українська правда" з посиланням на джерело в ОП.

"Люди втратили зв'язок з реальністю. Зараз відповідні органи будуть дуже ретельно перевіряти документи про відрядження, запрошення, дорогу і так далі. Щоб не було такого, що відрядження у Вільнюс, а люди повертаються через Хорватію, де ще тиждень затримуються", – зазначив співрозмовник.

За його словами, влада також планує доопрацювати постанову, яка регулює відрядження та відпустки за кордоном для військових.

"Є думки про те, що особливо скандальні люди, після того, як втратять мандат, могли б отримати повістки і піти повоювати", – додало джерело.

Читайте також: Рада підтримала в першому читанні відновлення е-декларування

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив, що прикордонний контроль продовжать здійснювати відповідно до норм чинного законодавства, зокрема правил, встановлених на час воєнного стану та прописаних у відповідній постанові Кабінету міністрів.

Верховна Рада 27 липня достроково припинила повноваження народного депутата Юрія Арістова з фракції "Слуга народу". Однак, його може замінити в парламенті Наталія Лактіонова, яку ЗМІ називали сестрою помічниці Володимира Зеленського Марії Левченко.