UA / RU
Підтримати ZN.ua

Управління державної охорони замовило собі три Lexus за понад 3 млн грн кожен

У відкритих торгах брала участь всього одна компанія.

Управління держохорони Україн замовило три автомобілі Lexus GX 460 по 3,27 млн грн кожен, передають «Наші гроші». За результатами тендеру на «Прозорро», автівки спецпризначення VD L0112SG не раніше 2024 року випуску має поставити ТОВ «ВіДі Еліт».

Вказані авто мають: 

Додатково у цих автівках передбачені також металевий захист двигуна, решітка для захисту радіатора, дорожній набір автомобіліста, гумові килимки, зимова гума і тонування всіх вікон, окрім лобового.

Читайте також: У Вінницькій області під час тендеру на ремонт доріг застосували схему часів «Великого будівництва» – «Наші гроші»

Що стосується спецобладнання, то в автомобілях мають встановити сигнальні гучномовці, земний світлодіодний маяк під лобовим склом, а також 16 світлодіодних фар, а саме чотири фари під заднім склом, чотири – під переднім склом зверху і чотири – в решітці радіатора.

Якщо говорити про цю модель Lexus із салону, то без додаткового й спецобладнання вони коштують по 3,03 млн грн зі знижкою за авто в наявності та 3,62 млн грн без знижки.

Вказано, що компанія-переможець отримала підряд без конкуренції. На відкриті торги ніхто, крім «ВіДі Еліт» не прийшов. Ця фірма входить у групу «ВіДі Груп» Віталія Джуринського.

Нагадаємо, Проєкт DOZORRO дослідив, які легкові автомобілі минулого року купувалися за державні кошти. Хто купував Toyota Land Cruiser, а кому вистачило і Renault Duster, розказує Ярослав Пилипенко у тексті «Люкс чи робочий клас: які авто купували на Prozorro у 2023-му».