UA / RU
Підтримати ZN.ua

У податківиці ДБР провело обшуки: придбала майно в елітному ЖК Києва на 12 млн грн

Їй інкримінують незаконне збагачення.

Державне бюро розслідувань здійснило низку обшуків у керівниці одного з обласних підрозділів Державної податкової служби, що межує зі столичним регіоном. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Під час слідства правоохоронці встановили, що матір податківиці у 2021 році придбала квартиру та два паркомісця в одному з елітних житлових комплексів Києва. Ринкова сукупна вартість майна становить 12 млн гривень. Ця сума суттєво перевищує офіційні доходи як самої чиновниці, так і її матері.

Також жінка через знайому продала свою квартиру та дві земельних ділянки у Криму, але ці гроші також не могли покрити покупку такої нерухомості в Києві. Отримані від угоди мільйони рублів були перераховані на рахунок чоловіка фігурантки у російському банку, який перебуває під санкціями України та ЄС. Також податківиця сплатила податки до бюджету РФ за реалізацію цього майна.

Читайте також: ДБР викрило схему "ручного" розблокування податкових накладних на мільйони гривень

Податківиці інкримінують незаконне збагачення. Відповідальність передбачена ч. 1 ст. 368-5 КК України.

Нагадуємо, ДБР повідомило про підозру ексначальнику одного з відділів Головного управління податкової служби в Полтавській області, який заради особистої наживи сприяв незаконній діяльності місцевого лікеро-горілчаного заводу.