UA / RU
Підтримати ZN.ua

У матері депутата Київради конфіскують Range Rover, куплений за 65 тисяч гривень

ЗМІ назвали ім'я депутата.

Ігор Опадчий

Ігор Опадчий

У матері депутата Київради знайшли Range Rover 2020 року випуску, куплений за 65 тисяч гривень. Прокурори довели у суді, факт вчинення депутатом корупційного порушення і тепер автівку конфіскують, повідомили в Офісі генпрокурора.

Правоохоронці встановили, що мати депутата придбала Range Rover 2022 року. Вона це зробила за допомогою помічника-консультанта свого сина. У своїй декларації депутат зазначив наявність авто, щоправда, вартість його вказав у понад 2,3 млн грн. 

Суд визнав подарунком близькій особі депутата придбання цієї автівки за значно зниженою ціною. А це заборонено законом «Про запобігання корупції».

Читайте також: Колишня бізнес-партнерка Єрмака Роза Тапанова задекларувала близько 9 млн грн зарплати в у наглядових радах «Ощадбанку» та «Укрнафти»

Шевченківський суд Києва визнав депутата винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.1 ст. 172-5 КУпАП та штраф у розмірі 2550 грн з конфіскацією подарунка – автомобіля Range Rover Sport, 2020 року випуску. Київський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції.

Прокуратура не називає імені депутата, якого визнали винним. Однак за даними «Української правди», мова йде про Ігоря Опадчого з партії «УДАР Віталія Кличка».

У вересні журналісти Bihus.Info у новому розслідування розповіли про кілька випадків, коли народні депутати їздять на дорогих автомобілях, які не зазначені в їхніх офіційних деклараціях. Зокрема, в розслідуванні мова йде про депутата від групи «Довіра» Сергія Мінька, «слуг народу» Сергія Мандзія та Богдана Кицака, а також Анатолія Урбанського з групи «За майбутнє».