UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справу ексдепутата Логвинського відправили на повторний розгляд

Мова йде про махінаці компанії «Золотий мандарин ойл» та обман ЄСПЛ.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України повернула справу колишнього депутата Георгія Логвинського на новий розгляд у суд першої інстанції, повідомила про рішення від 13 червня громадська організація Transparency International Ukraine.

Зокрема колегія суддів скасувала ухвалу слідчого судді, який раніше відмовив  в заочному арешті ексдепутата. Під час судового засідання прокурор наголосив, що існує обґрунтована підозра ризику, що Логвинський може перешкоджати кримінальному провадженню, в тому числі впливати на свідків та суддів.

Натомість захисники Логвинського подали апеляційну скаргу, в якій просили змінити мотивувальну частину рішення та визнати всі докази недопустимими. Вони стверджували, що  ЄСПЛ констатував, що НАБУ та САП порушили імунітет Логвинського, який у нього є через дружину-суддю Європейського суду, а загалом у справі начебто закінчились строки досудового розслідування.

Читайте також: Верховний Суд відмовив Логвинському у закритті справи «Золотого мандарина» на 54 млн грн

Георгія Логвинського підозрюють в організації у 2013-2016 роках схеми привласнення 54 млн грн на користь компанії «Золотий мандарин».

За даними слідства, під час реалізації цієї схеми ввели в оману Європейський суд з прав людини щодо спірних правовідносин між підконтрольним іншим співучасникам злочину підприємством з ознаками фіктивності ТОВ «Золотой Мандарин Ойл» та ПАТ «Київенерго».

Із серпня 2023 року Логвинський знаходиться у розшуку та перебуває за кордоном України.  Крім нього  у схемі фігурували колишній урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Борис Бабін, колишня перша заступниці міністра юстиції Наталія Бернацька і ще троє наближених до ексдепутата людей.