UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справа на мільйон доларів: СБУ затримала співробітника ТЦК Чернігівської області

Військовий перебуває під вартою.

Служба безпеки України під час слідчих дій по справі ексочільника Чернігівської обласної ВЛК Ігоря Кодовбецького затримала військовослужбовця обласного ТЦК. Його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, повідомило Оперативне командування "Північ" у Facebook.

Читайте також: “Політексперт” з телеканалів Медведчука отримав підозру у держзраді

Зазначається, що щодо нього триває досудове слідство, військовослужбовець перебуває під вартою. Крім того, в обласному ТЦК проводять службове розслідування для з’ясування всіх обставин події.

“Керівництво та особовий склад оперативного командування «Північ» категорично засуджують протиправні вчинки та всебічно сприятимуть проведенню розслідування”, – йдеться у повідомленні ОК “Північ”. 

В Оперативному командуванні наголосили, що відповідно до розпорядження начальника Чернігівського обласного ТЦК у територіальних центрах систематично проводяться заходи щодо недопущення корупції.

Читайте також: Обмежено придатні знову повинні пройти ВЛК: підписано закон

Нагадаємо, наприкінці лютого повідомлялося, що у Чернігові затримали колишнього голову місцевої військово-лікарської комісії. За гроші він обіцяв військовозобов’язаним зняття з військового обліку на підставі фіктивних довідок щодо непридатності до служби за станом здоров’я.

Під час обшуків у затриманого виявлено майже 1 млн доларів США, а також понад 22 тис. євро. Крім того вилучено також документацію на декілька квартир і земельних ділянок, на які правоохоронці вже ініціювали накладення арешту.