UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справа Коломойського: екскерівнику філії "Приватбанку" повідомили про підозру

Його дії кваліфікували за кількома статтями КК.

Колишньому керівнику філії "Приватбанку" в місті Києві оголосили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу у справі щодо заволодіння 5,8 мільярда гривень Ігорем Коломойським, повідомила Служба безпеки України в Telegram.

За матеріалами СБУ і БЕБ, посадовець входив у організовану групу, створену згаданим олігархом для незаконного заволодіння грошима.

Читайте також: У новому судовому рішенні Коломойського не називають громадянином України, є й інше цікаве – ЦПК

Підозру ексглава столичної філії "Приватбанку" отримав за частиною 2 статті 200 (незаконні дії з документами на переказ чи іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима тощо), частиною 5 статті 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем організованою групою та в особливо великих обсягах); частиною 3 статті 209 (легалізація грошей, отриманих злочинним шляхом).

Також дії зловмисника кваліфіковано за ч. 2 ст. 27 як співвиконавця та ч. 3 ст. 28 (вчинення правопорушення організованою групою).

Підозрюваному вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Сам в камері та без телефона: в яких умовах утримують Коломойського

Нагадаємо, 2 вересня Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки також вручили підозру Ігорю Коломойському за шахрайство та легалізацію 570 млн грн. Потім детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили олігарху про іншу підозру – у заволодінні 9,2 млрд грн "Приватбанку". Третьою стала справа від СБУ щодо привласнення 5,8 мільярда гривень, про яку йдеться вище.

Минулого тижня Шевченківський районний суд міста Києва переобрав запобіжний захід Ігорю Коломойському. Суддя збільшив суму застави, встановивши її в розмірі в 3,891 млрд гривень. СБУ нещодавно пояснила, чому за бізнесмена не вносять заставу.