UA / RU
Підтримати ZN.ua

Скандального Рівненського військкома знову затримали

Напередодні він вийшов під заставу.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили чергову, вже четверту, підозру колишньому керівнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергію Луцюку. Про це йдеться у повідомленні відомства.

Цього разу він підозрюється у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України (ст. 114-1 КК України). Зокрема, йдеться про умисне сприяння громадянам в ухиленні від мобілізації та військової служби в умовах воєнного стану.

Напередодні Апеляційний суд змінив Луцюку запобіжний захід, дозволивши вийти під заставу у майже пів мільйона гривень.

Правоохоронці знову затримали колишнього начальника ТЦК, слідчі проситимуть для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Читайте також: Рівненський воєнком за неіснуючі доходи нажив майна на 46 млн гривень

Нагадаємо, у липні 2023 року Сергієві Луцюку було повідомлено про підозру у справі щодо побиття солдата. Він підозрювався в застосуванні насильства щодо підлеглого та у грабежі (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 426-1, ч. 4 ст. 186 КК України) та взято від варту без права внесення застави.

У жовтні 2023 року працівники ДБР повідомили йому ще одну підозру. Під час розслідування побиття солдата, ДБР встановило, що керівник Рівненського військкомату володіє нерухомістю та землею вартістю понад 46,6 млн гривень. Дослідження ймовірних інших епізодів його протиправної діяльності продовжилося.

У липні 2023 року він був відсторонений від службових обов’язків та донедавна перебував під вартою без можливості внесення застави. Наразі військкому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.