UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ викрила на "відкатах" заступника мера одного з міст на Одещині

Обіцяв підприємцям перемогу в "будівельному" тендері. 

Правоохоронці викрили на "відкатах" заступника міського голови – начальника управління житлово-комунального господарства однієї з місцевих громад на Одещині, повідомляє СБУ.

За матеріалами слідства, в обмін на хабар чиновник обіцяв підприємцям перемогу у "будівельному" тендері, який фінансувався з бюджету міста. Сума неправомірної вигоди становила 10% від загальної вартості підряду. У разі відмови платити "відкат", посадовець погрожував створити бізнесменам штучні перешкоди під час розгляду та погодження тендерної документації.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання грошей за "дозвіл" на проведення ремонту у приміщеннях мобілізаційного відділу міськради. Правоохоронці затримали чиновника під час передачі йому всієї суми хабаря. Наразі йому повідомлено про підозру, триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також: На Вінниччині викрили на хабарі посадовця філії “Лісів України”

Як раніше повідомлялося, Державне бюро розслідувань повідомило про затримання у Львові  бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони, який пропонував 500 тисяч доларів США одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.