UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ризики досі існують: Коломойському продовжили тримання в СІЗО

Прокурор пояснив, чому важливо залишити бізнесмена під вартою.

Шевченківській районний суд міста Києва в п’ятницю, 27 жовтня, подовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для українського олігарха Ігоря Коломойського, який отримав підозри в кількох справах, до 2 грудня 2023 року, пише “Суспільне” з посиланням на кореспондентку в залі суду.

Під час засідання прокурор Сергій Дем'янчук зауважив, що ризики все ще існують. Зокрема, йдеться про ймовірність виїзду підозрюваного за кордон, тиску на свідків у справі з його боку чи знищення документів. Сторона захисту відкидає ці ризики.

Читайте також: Коломойський та Боголюбов намагаються уникнути американського правосуддя. Розповідаємо як

До суду 27 жовтня також прийшли п'ять людей, які пропонували взяти Коломойського на поруки. Зокрема, це керівник 1+1 media Ярослав Пахольчук та народний депутат від "Слуги Народу" Сергій Демченко.

"Я можу гарантувати, що доставлятиму Ігоря Валерійовича на судові засідання, допити та інші необхідні процесуальні дії. Зокрема, я розумію наслідки, якщо він не дотримуватиметься", — сказав Демченко.

Також на засіданні лікар Коломойського вказав на погіршення стану здоров’я бізнесмена, у тому числі через малорухливість.

Читайте також: Справу Коломойського за підозрою НАБУ можуть поховати ще на старті – Шабунін

Нагадаємо, 2 вересня Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки вручили підозру Ігорю Коломойському за шахрайство та легалізацію 570 млн грн. Потім детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили олігарху про іншу підозру – у заволодінні 9,2 млрд грн "Приватбанку". Третьою стала справа від СБУ щодо привласнення 5,8 мільярда гривень.

У середині вересня Шевченківський районний суд міста Києва переобрав запобіжний захід Ігорю Коломойському. Суддя збільшив суму застави, встановивши її в розмірі в 3,891 млрд гривень. Олігарх залишився в СІЗО. СБУ пояснювала, чому за бізнесмена не вносять заставу. Нещодавно суд відхилив клопотання захисту Коломойського про зміну запобіжного заходу на домашній арешт.