UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правоохоронці виявили розкрадання 6 млн грн на реконструкції дамб Бортницької станції аерації 

До КП "Київбудреконструкція" прийшли з обшуками.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури Києва правоохоронці здійснили обшуки у службових приміщеннях КП "Дирекція з капітального будівництва та реконструкції "Київбудреконструкція" в рамках кримінальної справи за фактом розкрадання при здійсненні реконструкції Бортницької станції аерації. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.
 
Слідство встановило, що за результатами тендеру КП у березні цього року уклало договір з підприємством на проведення проектно-вишукувальних робіт по об’єкту "Реконструкція дамб мулових полів № 1 та № 2 Бортницької станції аерації".

Читайте також: У Київраді заявили про обшук у КП "Плесо" через розтрату коштів: підприємство відкидає висновок аудиторів

Замовник з підрядником погодили вартість закупівлі робіт у розмірі 9,8 млн грн. Експертиза встановила завищення вартості робіт на понад 6 млн грн.
 
У зв’язку з цим, правоохоронні органи здійснили обшуки за адресами офісів КП та вилучили оригінали документів по закупівлях, кошториси, акти виконаних робіт та тощо. Кримінальна справа відкрита за статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, на розкраданні 6,3 млн грн на ремонті доріг викрили директора київського підприємства.