UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція викрила схему поборів податківця з Вінниці

Систематично вимагав хабарі з місцевих підприємців.

Поліція викрила на хабарях податківця з Вінниці, якому щомісячно підприємці мали сплачувати певну суму за неперешкоджання бізнесу. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Під час слідства правоохоронці встановили, що чоловік налагодив схему поборів на податкових перевірках. За схемою, підприємці, які відмовлялися платити, не могли далі працювати через систематичні податкові перевірки. Попри заборону їх здійснення під час воєнного стану. Податківець обіцяв за щомісячний "внесок" у 8 тисяч гривень "закривати очі" на порушення. Ще він провокував не оформлювати працівників офіційно та не сплачувати податки, а напряму платити йому.

Поліція затримала фігуранта під час одержання чергового хабаря. Чоловік мав забирати гроші у визначеному місці. Гроші він отримував від підприємця, який займався виробництвом харчових продуктів. Після вимагання хабарів та блокуванням роботи через фіктивні податкові перевірки, бізнесмен звернувся в поліцію.

Під час обшуків авто податківця поліція виявила та вилучила:

Податківцю повідомили про підозру в одержанні хабаря за ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає до 10 років перебування за ґратами з конфіскацією майна.

Нагадуємо, Державне бюро розслідувань за 2023 рік ініціювало розслідування 103 кримінальних справ стосовно злочинів у сфері оподаткування.