UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підозрюваний у незаконному збагаченні Олександр Крупа звільнився з посади – ЗМІ

Керівник Управління Пенсійного фонду в Хмельницькій області звільнився за власним бажанням

Частина коштів, вилучених у родини Тетяни Крупи

Частина коштів, вилучених у родини Тетяни Крупи

Олександр Крупа, якого Державне бюро розслідувань підозрює у незаконному збагаченні, звільнився з посади начальника Управління Пенсійного фонду в Хмельницькій області. Про це повідомляє «Суспільне Хмельницький» із посиланням на власні джерела.

За даними медіа, звільнення Крупи відбулося «за власним бажанням». Тимчасово виконує обов'язки керівника обласного управління ПФ перша заступниця Марія Квятківська. 

Читайте також: У Хмельницькій організації "Слуги народу" відхрестилися від керівниці МСЕК, обраної за списком партії

Нагадаємо, ДБР заявило, що викрило голову медико-соціальної комісії Хмельницької області (Тетяну Крупу) на збагаченні завдяки незаконному оформленню інвалідності чоловікам, які намагалися уникнути мобілізації. Чиновниці сприяв її син Олександр Крупа, який був керівником облуправління Пенсійного фонду. 

Мати з сином зберігали вдома 5 млн 244 тис доларів США, 300 тис євро та понад 5 млн грн, а також брендові прикраси і коштовності. Під час обшуку жінка намагалась позбутися частини грошей, та викинула  дві сумки з пів мільйона доларів через вікно.

Читайте також: З початку року на корупції було викрито 77 представників МСЕК: у МОЗ обіцяють нові затримання

7 жовтня Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід Тетяні Крупі – їй призначили арешт на 60 діб із альтернативою у вигляді застави 500 млн грн. Слідство перевіряє списки людей, які знайшли у кабінеті голови МСЕК.