UA / RU
Підтримати ZN.ua

Печерський суд відправив під варту львівського бізнесмена, який пропонував 500 тисяч доларів хабаря

Він може вийти під заставу 429,44 млн. гривень.

Печерський райсуд Києва відправив під варту львівського бізнесмена, який пропонував хабар одному з керівників Головного управління ДБР. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

За рішенням суду, підозрюваний також може внести 429,44 млн. гривень застави.

Читайте також: СБУ оголосила про підозру алкогольному магнату Євгену Черняку

Досудове розслідування триває. Бізнесмену повідомлено про підозру щодо пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі за ч. 3 ст. 369 КК України. За цією статтею бізнесмену загрожує до восьми років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Читайте також: ДБР перевіряє можливе незаконне збагачення ексзаступника голови Нацполіції Тишлека

Нагадаємо, 29 грудня ДБР повідомило про затримання у Львові  бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони, який пропонував 500 тисяч доларів одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Кілька місяців тому ДБР порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України. Тоді компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн.