UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обшуки у заступника мера Києва: Усов розповів деталі

Під час обшуку ДБР вилучило телефони, компʼютер та  особисті гроші.

Сьогодні ЗМІ повідомляли, що співробітники Державного бюро розслідувань проводять обшуки в заступника голови Київської міської державної адміністрації Костянтина Усова. Заступник мера Києва Віталія Кличка підтвердив, що ДБР проводило слідчі дії, інформує пресслужба КМДА.

За словами Усова під час обшуку були вилучені для ознайомлення телефони, компʼютер та  особисті кошти.

“Сьогодні слідчі ДБР прийшли в мій кабінет з обшуком… За моєї ініціативи номери кожної купюри зафіксували задля уникнення маніпуляцій", – розповів заступник мера Києва.

Читайте також: ДБР провело обшуки у двох департаментах КМДА: вилучені документи

Він додав, що попри відсутність ухвали суду про обшук, в КМДА повністю співпрацювали з правоохоронцями. Усов запевнив, що вони готові надалі співпрацювати і, якщо хтось із міських урядників брав участь у незаконній діяльності, їх міськдержадміністрація не буде покривати.

Водночас Усов наголосив, що прозорість не завжди задовольняє гравців ринку.

“Ми пам’ятаємо і замовні протести маршрутної мафії, погрози та шантаж працівників мерії міста, а також численні кримінальні провадження, обшуки та оперативно-розшукові дії, які проводилися представниками різних правоохоронних органів під час загострення правовідносин з приватними перевізниками у минулому”, – констатував Костянтин Усов.

Раніше “Суспільне” з посиланням на свої джерела повідомляло, що Усова підозрюють у системному вимаганні хабарів в автоперевізника.