UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАЗК перевіряє спосіб життя полковника СБУ Зеленського, родина якого володіє елітним майном

Сам посадовець каже, що займається бізнесом, хоча це заборонено законом.

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало моніторинг способу життя полковника Служби безпеки України Олексія Зеленського. Це сталося після розслідування журналістів про статки його родини.

У відповіді на запит «Слідства.Інфо» НАЗК повідомило, що розпочало перевірку відповідності рівня життя керівника управління Головного управління «Д» Департаменту захисту національної безпеки СБУ Зеленського і його родини їхньому майну та доходам. Моніторинг проводиться відповідно до статті 51-4 Закону України «Про запобігання корупції».

Читайте також: Замміністра енергетики затримали в Києві з півмільйонним хабарем

Раніше журналісти з'ясували, що під час повномасштабного вторгнення родичі полковника Зеленського придбали автомобілі та мотоцикли на суму 440 тисяч доларів. Окрім того, тесть і мати посадовця протягом останніх кількох років купили будинки в Конча-Заспі, один із яких після розмови з журналістами виставили на продаж за майже 1 мільйон доларів.

Сам Олексій Зеленський пояснив, що він та його родина займаються перепродажем автомобілів і будинків. За його словами, за останні 10 років він продав близько 50 автівок. Проте голова правління ГО «Антикорупційний штаб» Сергій Миткалик вбачає в цій діяльності ознаки бізнесу, який заборонений законом для державних службовців.

СБУ після публікації розслідування заявила, що вважає бізнес полковника Зеленського законним.

Читайте також: Помічник судді намагався приховати, що його 12-річна донька стріляла собі в голову – «Слідство.Інфо»

Нагадаємо, депутат від «Слуги народу» вимагав 3,4 млн гривень відкату на ремонті водогону у Сумській області.