UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ вручило підозру ще одному фігуранту справи про квартирний хабар Кубракову

Він займався усіма «документальними справами».

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура  повідомили про підозру ще одному співучаснику корупційної історії про пропозицію хабаря віце-прем’єр міністру з відновлення України – міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександру Кубракову у вигляді кількох квартир, повідомила пресслужба САП.

Слідство встановило, що між державним підприємством, яке входить до сфери управління Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та приватним товариством-забудовником було укладено низку договорів з метою будівництва житлових будинків на земельній ділянці, яка належить державі.

Аби не допустити розірвання цих договорів за ініціативою Міністерства, фактичний власник підприємства-забудовника у співучасті з директоркою державного підприємства запропонував Кубракову  2 % від площі майбутніх житлових будинків, це понад 5200 кв. м.

Далі фактичний власник підприємства забезпечив реєстрацію на «довірену особу» Кубракова майнові права на 15 квартир в одному із житлових комплексів столиці, загальною площею 785 кв. м, а одну передав у власність.

Сьогодні слідчі повідомили про підозру пособнику зазначених осіб, який забезпечив перерахування зі свого рахунку на рахунок «довіреної особи» міністра коштів для створення видимості наявності у «довіреної особи» легальних коштів для начебто придбання квартир, які були предметом хабаря. При цьому, як підставу перерахування коштів підозрюваний використав підроболений договір позики.

Дії особи кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 369, ч. 4 ст. 358 КК України.

Фактичному власнику товариства та керівниці держпідприємства про підозру повідомили ще у листопаді 2023 року.

Читайте також: Голова комітету Тернопільської облради вимагав хабаря у військового. Йому вручили підозру

Нагадаємо, у січні САП та НАБУ завершили слідство за підозрою депутата Сергія Лабазюка, якого  викрили на пропозиції неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення Олександру Кубракову та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму за виділення 1 млрд грн для додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне йому підприємство.