UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мер Мукачева та голова райради отримали підозри за продаж за безцінь землі

Територіальна громада зазнала збитків на суму 74,9 мільйонів гривень.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України спільно зі Службою Безпеки України викрили голову районної ради Михайла Ланьо та міського голову Мукачева Андрія Балогу в причетності до корупційних схем — продажу земельної ділянки комунальної власності площею понад три га за заниженою вартістю, інформує САП.

Зазначається, що міський голова забезпечив ухвалення на сесії міської ради рішення про продаж ділянки у центрі міста приватному товариству, підконтрольному голові районної ради. 

Читайте також: СБУ прийшла з обшуками в Мукачівську єпархію УПЦ

Для отримання необхідної експертної оцінки вартості земельної ділянки, підозоювані дали хабар власникам компанії-оцінювачки. В результаті землю, вартістю 84,6 мільйони гривень, продали лише за 9,6 мільйонів гривень. Збитки територіальній громаді становлять 74,9 мільйонів гривень.

Окрім міського голови та голови районної ради підозру також отримали: ексначальник відділу комунальної власності та земельних відносин міської ради, оцінювач, два засновника компанії-оцінювачки.

Учасникам корупційної схеми повідомлено про підозри у зловживанні владою або службовим становищем (ст. 364 ККУ), підкупі особи, яка надає публічні послуги (ст. 368-4) та підробленні документів (ст. 358).

У жовтні минулого року правоохоронці проводили обшуки у міського голови Мукачева Андрія Балоги, голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо через корупційну схему продажу комунальної землі навколо стадіону "Авангард".