UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Маніпуляція»: в Шмигаля відреагували на протокол Новікова про корупційне порушення

В пресслужбі уряду кажуть, що прем’єр-міністр нічого не порушував.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль не розголошував жодної інформації про викривача корупції, як про це заявило Національне агентство із запобігання корупції, повідомила прессекретар прем'єра Ольга Куришко в коментарі ZN.UA.

Вона зазначила, що у вересні на Урядовий портал відповідно до Закону України «Про звернення громадян» надійшло звернення громадян-працівників КРАІЛ про незадоволення роботою керівника комісії. Однак це звернення не було повідомленням про корупційні правопорушення та не містило будь-якої інформації про можливі факти корупційних дій.

«У зв’язку з цим звернення розглядалось та  резолюція прем’єр-міністра України готувалася Секретаріатом Кабінету Міністрів саме як до звернення громадян. Про що було повідомлено заявників», - зазначила Куришко.

Вона додала, що заява керівника НАЗК Олександра Новікова, що прем’єр-міністр нібито розголосив інформацію про викривача в уряді вважають «черговою маніпуляцією напередодні закінчення терміну повноважень пана Новікова».

Читайте також: Голова НАЗК Новіков неочікувано дав сигнал про те, що прем’єр Шмигаль систематично порушує антикорупційне законодавство

Вранці НАЗК повідомило, що голова Агентства Олександр Новіков склав протокол стосовно прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля про розголошення інформації про викривача корупції, яка стала йому відома у зв’язку з виконанням службових обов’язків. Оскільки Шмигаль не з’явився в НАЗК для ознайомлення з протоколом, його відправили в суд. Якщо останній визнає голову уряду винним, то на нього накладуть штраф та заборонять обіймати певні посади на один рік, а також внесуть в Єдиний реєстр корупціонерів.

Зазначимо, що цього тижня НАЗК також внесло припис прем’єр-міністрові України Денису Шмигалю через порушення антикорупційних норм та прийняття урядом впродовж 2023 року 131 постанови без проведення антикорупційної експертизи Агентством.