UA / RU
Підтримати ZN.ua

Львівський суд поновив підозрюваного у хабарництві колишнього голову Тернопільської облради Головка

Йому також мають виплатити заробітню плати у розмірі 591 000 гривень за час вимушеного прогулу.

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова у четвер, 1 серпня, постановив поновити на посаді голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка та стягнути з Тернопільської облради на його користь  середній заробіток у розмірі 591 000 гривень за час вимушеного прогулу, цю інформацію Головко підтвердив виданню "Суспільне".

Суспільне мовлення

Читайте також: Хабар у розмірі 2,4 млн: слідчі опублікували записи розмов голови Тернопільської облради Головка з бізнесменом-волонтером

Він зазначив, що зможе надати коментар, коли приїде зі Львова до Тернополя.

Прессекретар Тернопільської обласної ради Роман Яворський розповів журналістам, що в облраді знають про результати суду, але чекають повного тексту рішення.

"Поки немає офіційного рішення суду коментувати поновлення Михайла Головка на посаді голови Тернопільської обласної ради не будуть", - додав він.

26 червня 2023 року голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови ВЦА повідомили про підозру в отриманні хабаря. Усіх підозрюваних затримали вранці того ж дня "на гарячому". За інформацією слідства, вони вимагали хабар у розмірі 2,4 млн гривень від бізнесмена-волонтера. Гроші вони хотіли отримати за підписані акти виконаних робіт з будівництва та ремонту об’єктів інфраструктури комунальним підприємством Тернопільської облради.

28 червня Головка взяли під варту на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі  805 тисяч гривень. Наступного дня він зміг вийти зі слідчого ізолятора після внесення застави. 3 липня Головко повернувся на роботу, однак в жовтні  минулого року депутати Тернопільської обласної ради проголосували за звільнення з посади голови облради Головка.