UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голову Тернопільської облради взяли під домашній арешт

Про це клопотала САП після порушення ним запобіжного заходу.

Вищий антикорупційний суд України 17 листопада змінив запобіжний захід голові Тернопільської облради Михайлу Головку на цілодобовий домашній арешт, повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП, яка клопотала про взяття Головка, якого підозрюють у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера, під варту.

«За рішенням суду до указаного підозрюваного застосовано цілодобовий домашній арешт. Також, за клопотанням прокурора слідчий суддя ВАКС стягнув в дохід держави понад 805 тис. грн, які були внесені в якості застави за особу», - зазначили в САП.

Читайте також: Маямський маєток доньки мера Тернополя. НАБУ та САП відкрили провадження

Нагадаємо, 26 червня голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації повідомили про підозру в отриманні хабаря. Усіх підозрюваних затримали вранці того ж дня «на гарячому».

Їх підозрюють у вимаганні й отриманні хабаря у розмірі 2,4 млн від бізнесмена-волонтера. Гроші вони хотіли отримати за підписані акти виконаних робіт з будівництва та ремонту об’єктів інфраструктури комунальним підприємством Тернопільської облради, а також за оплату боргу Тернопільської ОВА перед цим ТОВ за роботи, проведені минулого року.

Затримані своєї вини не визнають, однак в НАБУ оприлюднили записи розмов фігурантів справи із бізнесменом, на якій вони вимагають «відкат».