UA / RU
Підтримати ZN.ua

Елітне житло та новенькі авто: як київський суддя пояснив користування дорогим майном

Матір і теща судді протягом декількох років придбали майна на мільйони гривень.

Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду України Ігор Дашутін проживає в елітному котеджному містечку Києва разом із родиною, однак жодної нерухомості там на нього не зареєстровано. За інформацією журналістського розслідування Bihus.Info, будинок у цьому містечку минулої осені придбала теща судді Оксана Лящова. Вартість таких маєтків без ремонту стартує від 18,5 млн грн.

Ігор Дашутін займає нинішню посаду з 2019 року, до цього він працював у Сумах. За його офіційною декларацією, він і його дружина Анна не мають власної нерухомості чи автомобілів. Подружжя користується майном, яке належить їхнім рідним.

Читайте також: У матері депутата Київради конфіскують Range Rover, куплений за 65 тисяч гривень

Зокрема, у своїй останній декларації Дашутін зазначив, що проживає у квартирі, яка належить його матері. Ця оселя площею 190 квадратних метрів розташована у житловому комплексі бізнес-класу в Києві й придбана його матір'ю у жовтні 2020 року. Після покупки туди одразу ж заїхав суддя.

Водночас журналісти Bihus.Info протягом кількох тижнів помічали автомобілі, якими користується суддя та його дружина, у згаданому котеджному містечку. Суддю регулярно бачили там як у ранковий, так і у вечірній час — він виїжджав на роботу та повертався.

Читайте також: Народні депутати катаються на елітних авто і не декларують їх – Bihus.Info

У вересні 2023 року теща судді купила будинок у цьому містечку, проте, за словами самого Дашутіна, вони з дружиною лише відвідують її. На запитання журналістів він відповів: "Ми з родиною інколи приїжджаємо туди, але продовжуємо жити в квартирі матері".

Примітно, що квартира, де проживає суддя, нещодавно з’явилася на сайтах продажу нерухомості, але після звернення журналістів оголошення видалили.

Читайте також: Родич Тищенка може бути причетним до розкрадання 140 млн грн на будівництві метро на Виноградар ‒ Bihus.Info

Щодо автівок, Дашутін пересувається на новому Volkswagen Arteon, який наразі не оформлений на нього, оскільки перебуває в лізингу. Дружина судді користується Audi Q8 2024 року випуску, яку придбала матір судді у квітні.

В коментарі для Bihus.Info Дашутін зазначив, що в разі перевищення 180-денного терміну користування автомобілем він внесе його до декларації, але наголосив, що зазвичай використовує своє авто, і додав: "Нам дві машини не потрібні, бо немає можливості утримувати обидві".

Читайте також: Дружина соратника Єрмака позичила гроші у росіян для купівлі будинку у США – Слідство.Інфо

Нагадаємо, голові Хмельницького обласного центру Медико-санітарної експертної комісії Тетяні Крупі, вдома у якої знайшли майже шість мільйонів доларів готівкою у різній валюті, призначили арешт на 60 діб із альтернативою застави у 500 мільйонів гривень.