UA / RU
Підтримати ZN.ua

Двоє воєнкомів за подарунки надали дозвіл на виїзд закордон та відстрочку від армії – НАЗК

Вони можуть отримати штраф і конфіскацію.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило два факти отримання воєнкомами подарунків, які можуть свідчити про корупцію. Зокрема начебто начальник Запорізького ОТЦК за гроші надав своєму підлеглому дозвіл на виїзд закордон, а керівник об’єднаного районного ТЦК Львова за будинок із землею оформив відстрочку від служби для іншого чоловіка.

За інформацією правоохоронців, підлеглий начальника Запорізького ОТЦК продав дружині свого керівника автомобіль Mazda CX-5 за ціною, що на 800 тисяч гривень менша за його ринкову вартість. Після цього воєнком приймав рішення стосовно підлеглого, зокрема, надаючи йому відпустки для виїзду за кордон.

Читайте також: Одеського ексвоєнкома Борисова, підозрюваного за трьома статтями, відправили під варту

Також правоохоронці повідомили, що син іншого воєнкома – керівника об’єднаного районного ТЦК міста Львова – отримав подарунок у вигляді недобудованого будинку площею 638 кв.м та прибудинкової території в смт Брюховичі Львівської області. Жінка, яка подарувала будинок сину воєнкома, пов’язана особистими стосунками з чоловіком (виховують спільну малолітню дитину), який перебуває на обліку в цьому ж ТЦК і є особою, придатною до проходження служби в умовах війни.  Цей чоловік з часу повномасштабного вторгнення жодного разу не викликався для проходження військово-лікарської комісії, оновлення даних чи виконання інших мобілізаційних розпоряджень.

Дії воєнкомів кваліфікували за ст. 172-5 КУпАП. Тепер їм загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень і конфіскація подарунків на користь держави.

Читайте також: Використовував військових на будівництві свого будинку: на зловживаннях викрили ще одного військкома

Нагадаємо, військовий Рівненського районного ТЦК систематично дарував керівнику наркотики. Їх виявили під час проведення розслідування щодо побиття солдата.