UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держреєстраторці, яка позбавила державу санаторію на курорті "Куяльник", повідомили про підозру

Внаслідок таких дій законному власнику майна завдано шкоди приблизно на 1 млрд грн.

Керівництво Одеської обласної прокуратури оголосило про підозру держреєстраторці у несанкціонованій зміні інформації, що оброблюється в автоматизованих системах - службовиця незаконно зареєструвала у власності приватного підприємства санаторій державного курорту, повідомляє офіс генерального прокурора. 

"За даними слідства, у 2019 році держреєстратор без наявності правових підстав зареєструвала за приватним підприємством право власності на майно об’єднання санаторно-курортних закладів на курорті "Куяльник". Внаслідок таких дій законному власнику майна завдано близько 1 млрд грн шкоди", - йдеться в інформації.

Читайте також: Склади і земельну ділянку в Одеській області повернули військовим - Міноборони

Раніше суд задовольнив позов Одеської обласної прокуратури та повернув у державну власність майновий комплекс на курорті «Куяльник» площею понад 100 тисяч кв м. Прокуратура забезпечила виконання судового рішення, а право власності на об’єкт на даний час зареєстровано за державою в особі Фонду державного майна України.

Як раніше повідомлялося, російські війська перетворили курортні селища Азовського узбережжя на військові бази. Наприклад, у Кирилівці захоплено близько 250 баз відпочинку та готелів, частина розмародерена, в частині живуть окупанти. У Приморському посаді місця відпочинку використовують для перекидання вантажів та озброєння.